Herøy Foto_Olav Breen

OPPLEV ØYRIKET PÅ SYKKEL

Lei en sykkel og beveg deg gjennom det mest unike øyriket i verden. Du sykler over en rekke bruer og gjennom et variert landskap. Underveis kommer du nært det rike dyre- og fuglelivet, du kan ta en hvil på hvite sandstrender og nyte utsikten til kjente fjell på alle kanter. 

Herøy og Dønna med sine mange øyer er et veldig flott område å sykle i. En populær strekning er ruten mellom Herøy og Dønna, som både kan gjennomføres som rundtur eller en av veiene. Avhengig av rutevalg er det 40 - 50 km fra Flostad ferjeleie sør på Herøy til den nordligste delen av Dønna. Det er dessuten fint å ta med sykkelen til de andre bebodde øyene som tilhører Herøy og Dønna, henholdsvis Brasøy og Husvær, og Løkta og Vandve.

Mange besøker Herøy og Dønna som en del av turen langs Kystriksveien. Vi anbefaler sykkelruten Brønnøysund-Vega-Herøy-Dønna-Sandnessjøen. Båtturen mellom Vega og Herøy tar deg gjennom et unik landskap av flere tusen øyer – Verdensarvområdet Vega – hvor generasjoner av fiskere og bønder har opprettholdt en bærekraftig levemåte basert på ærfugltradisjoner. Helgelandskysten er verdens vakreste kyst, og byr på unike opplevelser, natur og gjestfrihet.

Sykkeltur Herøy og Dønna

3-dagers sykkeltur i Herøy og Dønna

På denne turen får dere oppleve Helgelands fineste område å sykle i. Reisen starter i Sandnessjøen med en fergetur over Alstenfjorden til Bjørn i Dønna. Her plukker dere opp syklene hvis dere ikke har med egne.