SJØ OG VANNOPPLEVELSER

Ut i Øyan er rene paradiset for deg som ønsker en aktiv ferie på sjøen. Her kan du leie båt, kajakk, være med på fisketur eller utflukt med RIB - eller hva med å prøve Stand Up Paddle? Omkranset av flere tusen øyer blir opplevelsen helt spesiell fra båt og kajakk. Flere av reiselivsbedriftene på Herøy og Dønna leier ut båt. Kajakk kan leies av Seløy Kystferie og Dønna Opplevelser, hvor man også kan prøve seg på Stand Up Paddling (SUP), for en litt annerledes opplevelse til havs. I tillegg tilbyr Tømmervika Opplevelsessenter både kurs i havpadling og guidede kajakkturer.

Kajakk og padling Ut i Øyan

Selv om det er kaldt i vannet, er Helgelandskysten Norges heteste kajakkdestinasjon. Med en skjærgård av 20 000 øyer er området helt unikt i verden. Helgelandskysten kalles med rette for verdens vakreste skjærgård. Midt i dette eventyrriket ligger Herøy og Dønna.

Det lysegrønne vannet er krystallklart og blikkstille. Med jevne mellomrom dras en padleåre gjennom det blanke havspeilet, og små bølger slår mot det tynne plastskroget. For hvert tak kommer kajakken jeg sitter i litt nærmere den hvite sandstranden foran baugen – Fra boka Norske Perler, av Trygve Sunde Kolderup.

Tusenvis av øyer, hvite sandstrender, grønt krystallklart vann og majestetiske fjell på alle kanter – kan det bli bedre…?

En padletur på Helgelandskysten er å være midt i havørna sitt rike og du befinner deg midt i et eldorado av fisk, dyr og fugler. I Herøys skjærgård finner du en av Nord-Europas største skarvkolonier. Området er kjent for lokalbefolkningen sitt nære samspill med ærfugl. Her stopper også store flokker med hvitkinngås og beiter før de drar videre til Svalbard.

Flere bedrifter på Herøy og Dønna leier ut kajakk og tilbyr guidede turer og kurs.

Tømmervika opplevelsessenter

Tømmervika opplevelsessenter Book

Tømmervika opplevelsessenter arrangerer havpadling, friluftsliv og naturbasert reiseliv for grupper på Helgeland. Men sin fine beliggenhet på Helgelandskysten, er det et eldorado for ulike utendørsaktiviteter.

Dønna Opplevelser

Dønna Opplevelser

Hos Dønna Opplevelser kan du leie kajakk eller forsøke deg på brettpadling (SUP). Det tilbys også intro/familiekurs i SUP. Dønna Opplevelser arrangerer i tillegg guiding med arkeologiske og historiske vandringer.

Båtturer Ut i Øyan

Seløy Kystferie har Helgelands mest solgte utflukt. Bli med på RIB-safari i verdens vakreste skjærgård, lær om historiske Sandsundvær og andre små øysamfunn underveis. Du kan også bli med kutteren Storøy fra 1928 på fiske- og sighteseeing-tur.