Foto: Erlend Haarberg

AKTIVITETER

Sykkel, båt, kajakk, fiske, utflukt med RIB, Stand Up Paddle og mye mer – «Ut i Øyan» er som skapt for en aktiv ferie, enten du ønsker å tilbringe den i vann eller på land. Over små og store bruer reiser du gjennom forskjellige øyer og landskap, nært innpå et rikt dyre- og fugleliv, hvite sandstrender og utsikt til kjente fjell på alle kanter. Nyt utsikten fra fjelltopper eller kom tett på skjærgården fra båt eller ved å padle kajakk.

Med sine 5814 øyer, er det en helt spesiell opplevelse å padle kajakk eller ferdes med båt i skjærgården til Herøy og Dønna. Flere av reiselivsbedriftene har utleie av båt. Kajakk kan leies av Tømmervika og Seløy Kystferie. For en litt annerledes opplevelse på vannet anbefaler vi Dønna Stand Up Paddle.

Er du av den eventyrlystne kan du våge deg på en luftig topptur opp Dønnamannen. Høyeste punkt er Dønnamannens leppe som strekker seg 858 moh. Har du høydeskrekk finnes det heldigvis andre alternativer enn Dønnamannen, da du får en fantastisk utstikt over øyriket selv fra små høyder. Vi anbefaler Stortuva i Herøy (98 moh) og Dønnesfjellet og Åkvikfjellet i Dønna (287 moh).