Aktiviteter

Sykkel, båt, kajakk, fiske, RIB tur, Stand Up Paddle og mye mer – «Ut i Øyan» er som skapt for en aktiv ferie, om du så ønsker å tilbringe den i vann eller på land. Over små og store bruer reiser du gjennom forskjellige øyer og landskap, nært innpå et rikt dyre- og fugleliv, hvite sandstrender og utsikt til kjente fjell på alle kanter. Med sine 5814 øyer blir opplevelsen helt spesiell fra båt og kajakk. Flere av reiselivsbedriftene har utleie av båt. Kajakk kan leies av Tømmervika og Seløy Kystferie. For en litt annerledes opplevelse på vannet anbefaler vi Dønna Stand Up Paddle.

Er du av den eventyrlystne anbefaler vi en luftig topptur opp Dønnamannen. Høyeste punkt er Dønnamannens leppe som strekker seg 858 moh. Har du høydeskrekk finnes det heldigvis andre alternativer enn Dønnamannen, da du får en fantastisk utstikt over øyriket selv fra små høyder. Vi anbefaler Stortuva i Herøy (98 moh) og Åkvikfjellet i Dønna (287 moh). 

For dem som ønsker roligere aktiviteter med kulturhistorisk påfyll anbefaler vi blant annet besøk i Dønnes kirke eller i Nordvika gamle handelssted.

Book sykkel her