Experience the Islands by Bike

Lei en sykkel og beveg deg gjennom det mest unike øyriket i verden. Du sykler over en rekke bruer og gjennom et variert landskap. Underveis kommer du nært det rike dyre- og fuglelivet, du kan ta en hvil på hvite sandstrender og nyte utsikten til kjente fjell på alle kanter. 

Herøy og Dønna med sine mange øyer er et veldig flott område å sykle i. En populær strekning er ruten mellom Herøy og Dønna, som både kan gjennomføres som rundtur eller en av veiene. Avhengig av rutevalg er det 40 - 50 km fra Flostad ferjeleie sør på Herøy til den nordligste delen av Dønna. Det er dessuten fint å ta med sykkelen til de andre bebodde øyene som tilhører Herøy og Dønna, henholdsvis Brasøy og Husvær, og Løkta og Vandve.

Mange besøker Herøy og Dønna som en del av turen langs Kystriksveien. Vi anbefaler sykkelruten Brønnøysund-Vega-Herøy-Dønna-Sandnessjøen. Båtturen mellom Vega og Herøy tar deg gjennom et unik landskap av flere tusen øyer – Verdensarvområdet Vega – hvor generasjoner av fiskere og bønder har opprettholdt en bærekraftig levemåte basert på ærfugltradisjoner. Helgelandskysten er verdens vakreste kyst, og byr på unike opplevelser, natur og gjestfrihet.

Sykkelutleie

Ut i Øyan tilbyr utleie av 16 sykler, og gjør det enkelt å oppleve øyriket Dønna-Herøy-Vega rett utenfor Sandnessjøen - et øyrike med over 10 000 øyer. Sykkelturen mellom Herøy og Dønna er en av Norges vakreste sykkelturer. Leie av sykler inkluderer sykkelvesker og hjelm. Syklene leveres/hentes ved fergeleiet på Herøy (Flostad).

Pris: 295,- for én dag, deretter noe redusert pris for påfølgende dager.

Bagasjetransport: 225,- per person per dag.

Bike-trip Herøy and Dønna

Trip Suggestions – Herøy and Dønna

On this trip, you will experience Helgeland’s finest area to cycle in. Herøy and Dønna with its 5814 islands, will give you thousands of memorable experiences. Ut i Øyan wants to make every effort to make you feel like a guest of the island community.