Foto: Erlend Haarberg

Med kajakk på Helgelandskysten

Det lysegrønne vannet er krystallklart og blikkstille. Med jevne mellomrom dras en padleåre gjennom det blanke havspeilet, og små bølger slår mot det tynne plastskroget. For hvert tak kommer kajakken jeg sitter i litt nærmere den hvite sandstranden foran baugen – Fra boka Norske Perler, av Trygve Sunde Kolderup.

Selv om det er kaldt i vannet, er Helgelandskysten Norges heteste kajakkdestinasjon.

Med en skjærgård av 20 000 øyer er området helt unikt i verden. Helgelandskysten kalles med rette for verdens vakreste skjærgård. Midt i dette eventyrriket ligger Herøy og Dønna med sine 5814 øyer.

Tusenvis av øyer, hvite sandstrender, grønt krystallklart vann og majestetiske fjell på alle kanter – kan det bli bedre…

En padletur på Helgelandskysten er å være midt i havørna sitt rike og du befinner deg midt i et eldorado av fisk, dyr og fugler. I Herøys skjærgård finner du en av Nord-Europas største skarvkolonier. Området er kjent for lokalbefolkningen sitt nære samspill med ærfugl. Her stopper også store flokker med hvitkinngås og beiter før de drar videre til Svalbard.

Tømmervika Adventure Centre

Tømmervika Adventure Centre

Tømmervika Adventure Centre is your professional and mobile operator for sea kayaking, outdoor recreation and nature-based tourism in Helgeland. Thanks to its ideal location on the Helgeland Coast, it is a paradise for various outdoor activities.