REISE TIL HERØY OG DØNNA

Reiseplanlegger

ENTUR-APPEN

Entur – hele Norges reiseplanlegger.

Nå kan du gå inn i AppStore og Google Play og laste ned appen som gjør det enklere å reise kollektivt i hele Norge.

Entur Nasjonal Reiseplanlegger 117 Nordland Reiseplanlegger

BIL

Herøy og Dønna ligger utenfor Kystriksveien som starter i Trøndelag og snor seg i vakkert kystlandskap opp gjennom Namdalskysten og Helgelandskysten, før den etter 650 km ender i Bodø. Ta 30 minutters ferge fra Søvik til Herøy eller fra Sandnessjøen til Dønna. Herøy og Dønna er knyttet sammen med bruer.

Kommer du via E6 kan du kjøre fra Mosjøen ut til Helgelandskysten. Det er 60 km fra Mosjøen til Sandnessjøen. Fra Sandnessjøen tar du fergen til Dønna (Bjørn) eller fra Søvik til Herøy.

LUFTHAVN

Sandnessjøen lufthavn Stokka ligger bare 5 km fra fergen fra Søvik til Herøy. Sandnessjøen lufthavn har direkteruter fra Oslo, Trondheim, Brønnøysund, Mosjøen og Bodø.

SANDNESSJØEN LUFTHAVN

TOG/BUSS/FERGE

Buss til Sandnessjøen korresponderer med tog i Mosjøen. Fra Sandnessjøen tar du ferge til Dønna.

Sandnessjøen-Dønna Søvik-Herøy

HURTIGBÅT

Det går hurtigbåt fra Vega (Også hurtigbåt fra Brønnøysund til Vega) og Sandnessjøen til Herøy, og fra Bodø – Nesna og Sandnessjøen til Dønna.

HURTIGRUTA

Hurtigruta har anløp i Sandnessjøen og Brønnøysund.

Hurtigruten
Foto av Asbjørn Aalstad

SYKKEL

Øyhopping med sykkel er blitt svært populært, hvor Herøy og Dønna er indrefileten i myldret av øyer, holmer og skjær på Helgelandskysten. Vi leier ut sykkel som inkluderer hjelm og sykkelveske. Vi tilbyr også bagasjetransport. Sykler kan også leies på flyplassen i Sandnessjøen eller Brønnøysund samt i sentrum av Brønnøysund, eller Sandnessjøen og på Vega.

Sykkelruten Sandnessjøen – Dønna – Herøy – Vega – Brønnøysund anbefales spesielt.

Lei Sykkel