Med kajakk på Helgelandskysten

Selv om det er kaldt i vannet, er Helgelandskysten Norges heteste kajakkdestinasjon.

Det lysegrønne vannet er krystallklart og blikkstille. Med jevne mellomrom dras en padleåre gjennom det blanke havspeilet, og små bølger slår mot det tynne plastskroget. For hvert tak kommer kajakken jeg sitter i litt nærmere den hvite sandstranden foran baugen – Fra boka Norske Perler, av Trygve Sunde Kolderup.

Med en skjærgård av 20 000 øyer er området helt unikt i verden. Helgelandskysten kalles med rette for verdens vakreste skjærgård. Midt i dette eventyrriket ligger Herøy og Dønna med sine 5814 øyer.

Tusenvis av øyer, hvite sandstrender, grønt krystallklart vann og majestetiske fjell på alle kanter – kan det bli bedre…

En padletur på Helgelandskysten er å være midt i havørna sitt rike og du befinner deg midt i et eldorado av fisk, dyr og fugler. I Herøys skjærgård finner du en av Nord-Europas største skarvkolonier. Området er kjent for lokalbefolkningen sitt nære samspill med ærfugl. Her stopper også store flokker med hvitkinngås og beiter før de drar videre til Svalbard.

Omtale fra gjester:

“Dette har vært vår beste kajakkopplevelse – ever”

Seløy Kystferie

Opplev et av Norges padleparadiser. Seløy Kystferie leier ut 5 kajakker, – de leies ut med spruttrekk, åre, vest, pumpe osv. (ikke drakt). Krav: Våttkort eller dokumentert erfaring. Seløy ligger skjermet, omgitt av hundrevis av holmer og skjær – perfekt både for kajakk og ikke minst robåt. Pris kr. 500,- døgnet.

 

Ønsker du tips om turer kan du ta kontakt med oss eller våre aktører, som er svært dyktige og lokalkjent. Velkommen til padle paradiset i hjertet av Helgelandskysten!

Seløy, 8850 Herøy

seloykystferie.no 47 99 34 05 57
X