Velkommen til Herøy og Dønna, 5814 øyer i hjertet av Helgelandskysten.

Med en skjærgård av mer enn 20.000 øyer kan du bevege deg mellom små og store øyer, i et åpent hav og mellom mektige fjell. Midt i dette eventyrriket på Helgelandskysten ligger Herøy og Dønna med sine 5814 øyer. Som vår besøkende kommer du tett innpå lokalbefolkningen og blir tatt imot som gjest av øysamfunnene.

Når lokalbefolkningen på Helgeland sier «ut i øyan», er det først og fremst øykommunene Herøy og Dønna de mener. Ut i Øyan er et reiselivsselskap, men også et nettverk av handels- og reiselivsbedrifter i de to øykommunene som sammen ønsker å gi deg den beste Ut i Øyan-opplevelsen! Herøy og Dønna har et stort og bredt tilbud. Her kan du oppleve koselige overnattingssteder, gode restauranter, spesielle butikker og spennende og unike opplevelsesmuligheter. Men aller mest byr Herøy og Dønna på en fantastisk natur! På hver en kant får en utsikt mot kjente og kjære fjell, som De syv søstre og Dønnamannen, samt øyene Lovund, Træna og Vega.

Som vår Ut i Øyan-gjest ønsker vi å gi deg det aller beste vi har. Vi hjelper deg gjerne gjennom vår chat. Ta kontakt dersom du trenger hjelp til planlegging, har spørsmål eller ønsker en hyggelig prat om mulighetene i det fantastiske øyrike Herøy og Dønna.

Øyene har flere årlige arrangementer som det er verdt å få med seg. Herøydagan, Bjørnsmartnan, Sjarken Festivalen og Havna Festivalen i Sandnessjøen. Vega Challenge inviterer de aller tøffeste til en konkurranse på vannet. 

Ingen hendelser