Helgeland Museum Dønna

Museet holder til i de ærverdige gamle bygningene til Nordvika gamle handelssted.

I 2017 har museet åpent hver dag (11-16) i perioden 18. juni – 06. august. Utenom sesong har museet åpent på bestilling.

I det 35 meter lange hovedhuset kan du vandre fra rom til rom og få glimt fra tidligere tiders storhet. Her kan besøkende av det finere slaget nyte kaffe og vafler i dagligstuen der veggene er pyntet med ekte gull.

Gjester fra de lavere samfunnslag henvises til kjøkkenet.

I hovedhusets andre etasje kan man la seg imponere av tømmervegger som har stått urørt siden 1700-tallet.

Det er mulig å gjøre et kupp i kramboden der det selges lokalprodusert husflid, leker og gammeldags godteri. Her kan man også slå av en prat med den fagre krambodjenta. Hun er et syn for øyet, og mang en gjest har blinket i hennes retning – men pass dere for husjomfruen – ho e biskar enn en nordnorsk vinterstorm!

I handelsstedet storhetstid var det 16 bygninger her, i dag er det bare fire igjen – hovdedhuset er allerede nevnt. Det er også en varekjeller (brukes i dag til verksted og lager), og en potetkjeller.

Nordvika gamle handelssted ligger på øya Dønna. Det er fergeforbindelse fra Sandnessjøen, og veiforbindelse til naboøya Herøy. Til Herøy kan man ta ferge fra/til Sørvik ved Alstahaug. Handelsstedet ligge ca 1 km nord for kommunesentret Solfjellsjøen.

Sommersesongen 2018:

Museet er åpent fra kl. 11.00 – 16.00 hver dag! Velkommen.

 

Ut i Øyan – Vertskap

Alle besøkende i Herøy og Dønna er vår felleUt i Øyan gjest.

Ut i Øyan-vertskapet yter service utover åpningstidene til turistinformasjonen på Herøy, og fyller et behov på Dønna hvor det ikke er turistinformasjon. Ut i Øyan-vertskapet kjenner til hva som finnes av opplevelsesmuligheter, severdigheter, turforslag og hva som skjer i distriktet, mm. De bedrifter som er Ut i Øyan-vertskap har et synlig symbol på sin bedrift. Bedriftene er også merket i Ut i Øyan brosjyren. 

Ut i Øyan-vertskapet er; Brasøy Handelssamvirke, Helgeland Museum avd. Herøy, Helgeland Museum avd. Dønna, Dønnes gård, Elfis Sjøstuer, Augustbryggo, 3 kalver og Dønna Rorbuer Bøteriet.

Solfjellsjøen, 8820 Dønna

helgelandmuseum.no 47 94 03 63 57

 

X