Velkommen til Herøy og Dønna, 5814 øyer i hjertet av Helgeland!

Herøy og Dønna er et perfekt utgangspunkt for flotte opplevelser sammen. Vi har et bredt og variert tilbud for alle typer grupper som ønsker en minnerik opplevelse.

DØNNA

DØNNES GÅRD

Overnatting:
Gårdens hovedhus –  6 rom med minst 12 sengeplasser

Skolestua – 4 rom med minst 8 sengeplasser.

Overnatt i historiske omgivelser i Dønna. Gårdens hovedhus ble reist i 1894 etter en storbrann i 1892.  Gjennom 700 år var Dønnes Gård hovedsete i Dønnesgodset, en av Nord-Norges største godssamlinger. Dønnes Gård er tildelt Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke – Olavsrosa. Med utgangspunkt i gårdens rike historie og områdets mangfoldige kulturliv tilbyr Dønnes Gard deres gjester et hyggelig opphold i en spennende atmosfære.

Dønnes Gård tilbyr også buffé med tradisjonsmat fra Helgeland som klippfiskretter, kveite, småsei og torsk, og retter med lam fra egen gård.
Pris: 395,- – 450,- pr pers.

Omvisning i Dønnes kirke
Dønnes kirke er en av de tre middelalderkirkene på Helgeland (Alstahaug, Herøy, Dønna), bygd i stein og med en særegen arkitektur. Kirka ble oppført på 1100-tallet, som ei privat kirke for hovedgården. Den har også et eget gravkammer (mausoleum) for eiernes familie, tilbygd på slutten av 1600-tallet. Dette er det største og best bevarte mausoléet i Norge, med 22 kister fra slekten Tønder og Coldevin. Det finnes også flere andre kulturskatter i kirka.

Se mer her!

Pris: 50,- pr pers.

3 KALVER

3 Kalver tilbyr buffé eller 3- retters meny i vår restaurant med tradisjonsmat fra Helgeland. Vi serverer mat som er tuftet på lokale tradisjoner, og bruker lokale råvarer i våre retter samt retter med kjøtt av villsau fra egen gård. Vi er mobile, og stiller gjerne opp og lager maten ute i naturen med servering ute i vil og vakker natur.

Se mer her!

Grupper fra 10 pers og oppover.

Pris: Fra 5000,-

DØNNA MUSEUM

Helgeland Museum avd Dønna holder til i Nordvika gamle handelssted, et av de eldste og mest intakte gamle nordnorske handelsstedene. Gjennom de mange rommene i hovedhuset får man et inntrykk av hvordan tidene har skiftet. Dønna museum tilbyr omvisning/foredrag på Nordvika inkl. kaffe med noe godt attåt.

Se mer her!

Omvisning på museet kan kombineres med andre opplevelser, overnatting og bespisning.

HERØY

GALLERI SJØHOLT

Galleri Sjøholt holder til på Herøy. Her er det stilt ut kunstverk fra 5-6 gjestekunstnere i tillegg til innehaver Inger Meyer sine egne arbeid. Inger Meyer tilbyr omvisning i lokalet og demonstrerer kutting av rammer på en gammel rammekutter. Alle får med seg et trykk hver av et verk.

Se mer her!

Et besøk hos Galleri Sjøholt kan kombineres med ribtur, sykkel og bespisning.

Pris: 150.-

SELØY KYSTFERIE

Overnatting og opplevelser Ut i Øyan. Seløy Kystferie har 12 sengeplasser (dobbeltrom).

Ribtur

Seløy Kystferie kan tilby seks friske turer i øyriket rundt Herøy og Sandnessjøen. Her ute kan du oppleve storhavets krefter, besøke spennende fiskevær og høre historier fra det tøffe livet til fiskebonden. Populære turer er Sandsundvær som tar deg gjennom flere nedlagte fiskevær, gjennom hundrevis holmer og skjær, og Ytterholmen fyr som ligger ytterst i havgapet.

Se mer her!

Turene kan kombineres med overnatting, bespisning og andre opplevelser.

Max antall: 36 stk (3 båter, 12 i hver båt)
Pris: 8400,- pr båt fra Seløy

HERØY MUSEUM

Omvisning kirke og bygdetun

Herøy museum kan tilby omvisning i Herøy kirke og på Herøy Bygdesamling. Steinkirken i Herøy har en unik arkitektur og er den eneste nord-norske kirke som har apsis (apside) – et halvsirkelformet hvelvet utbygg på østsiden av koret.

Se mer fra Herøy kirke her.
Se mer fra Bygdetunet her.

Pris: 50,- for Herøy kirke og Bygdetunet

Omvisning i kirke og på bygdetunet kan kombineres med andre opplevelser, bespisning, sykkelruter eller ribtur.

ETCETERA- Botaniske utskeielser mm.

ETCETERA – botaniske utskeielser m.m. er et blomstrende og frodig møtested for alle som vil oppleve noe litt utenom det tradisjonelle. Innehaver Tommy Eide er Norgesmester i blomsterdekorering og vendte hjem til Helgelandskysten for å starte bedrift på lille Herøy. Tommy har skapt et helt unikt opplevelsessted som blant annet er presentert i Norge Rundt (NRK), På tur med Svendsen (TV2) og Dagbladet. Sikker deg en flott blomsteroppsats, en boks med hærlig lakris eller et nytt unikt møblement.

Se mer her!

Et besøk ved ETCETERA kan kombineres med bespisning og andre opplevelser.


SYKKEL «UT I ØYAN»!

Opplev det fantastiske øyriket fra sykkelsetet. Mange sier at Herøy og Dønna er indrefileten til Helgelandskysten. Over bruer, holmer og skjær opplever du et variert dyre- og fugleliv og en storslått natur fra sykkelsetet.

Syklene er av unisex modell og leveres med sykkelveske, hjelm, sykkelpompe, Ut i Øyan-brosjyre og kart. Totalt 16 sykler. En sykkeltur kan kombineres med andre opplevelser, bespisning og  overnatting.

Se mer her!

Last ned vår brosjyre:

UtiOyanA5-Blåtur-folder (1)

I tillegg til disse opplevelsene har vi mange flere opplevelsesmuligheter.
Ta kontakt for for et skreddersydd opplegg og pakkepris.

*Konferanserom er også tilgjengelig.
+4790250460 booking@utioyan.no
X