Augustbryggo Visningssenter

En kulturarena som ivaretar og skal vise fiskeri og havbrukshistorien på Helgeland

Fortid, nåtid og litt om muligheter og fremtid. Her får du innblikk i vår nære historie. En reise i tid og rom, fiskeri og havbrukshistorien til Seløy, Herøy og Helgeland.
Herøy er en kommune der lakseoppdrett har vært en solid vekstnæring siden starten for over førti år siden. På Augustbryggo visningssenter for fiskeri og havbruk kan du se utviklingen fra starten – til i dag. Vi lager opplegg for skoler, bedrifter, og foreninger/lag. Her er det også lokaler for kurs og konferanse.

I vår utstilling innendørs kan du bl.a se:

Selve brygga, som er oppusset tilsvarende slik fiskemottakene på Helgeland generelt opprinnelig så ut, produksjonsutstyr, bilder og fiskeredskaper med enkel beskrivelse fra en svunnen tid. Visning av en lærerik og nostalgisk film fra et Canadisk produksjonsselsap som filmet på Herøy på 1970- tallet. Filmen omhandler den spede begynnelse av norsk oppdrettsnæring.

Utendørs besøk på anlegg:

Her besøker du et meget moderne oppdrettsanlegg. Gå på land i forflåte hvor en guide viser og forteller om laksens liv fra yngel til slaktefisk. Guiden forteller om størrelsen og omfanget på en konsesjon, samt hvor mye den produserer.

Augustbryggo

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
X